Disappointed? I don't think so.

Monday, August 14, 2017

Assalamualaikum (jetjet ustazah) and ssup guys 👋


Anddddd?

Okay it is actually saje je takde la content apa pun. It just that, I'm bored? Haha yes, biasalah, bila bosan je cari blog, kalau tak bosan, setahun sekali pun belum tentu la aku cari hahahahahhahaa (it may sounds so cruel but yah ignore it 😏😝)

Ramai yang tanya pasal upu result baru ni, by the way, i didn't get the chance to continue my study this upcoming sept 😌 tapi i okay je. I dont know why, tapi tak lah sedih pun. Hahahahaha i am mature enough okay?! Disappointed? Sikit la. Tipu sangat kalau aku cakap aku tak kecewa langsung. Dah pastu kalau tak kecewa langsung baik takyah membazir rm15.90 aku beli no pin upu january haritu hahahahahahha. Nampak tak aku semakin kedekut?

Bila orang tanya and macam bagi comforting words kan, aku macam, "oh is it something that i have to get upset when i don't get it?" 😅

Nak tu nak la sambung belajar, gila tak nak? Inside me, I am dying to be a student again. Sebab zaman study je yang best. You don't have to think about anything, just study je. Zaman kerja best je, cuma lain la. Its way different. Tapi aku anggap, Allah ada plan yang terbaik untuk aku, so disebalik kegagalan aku kali ni, mesti ada hikmah dia. So chill je. Rezeki tu ada, cuma mungkin timing dia bukan sekarang.

So dah tak dapat sambung belajar tu, I'm going to be a super busy worker again. Banyak je plan aku dalam kepala otak ni. Nanti bila dah start busy, dunia aku satu je, dunia kerja. I just wanna work hard. Get a car driving license. Sambung study (part time which is pjj). Kahwin? Hahahahhahahha nope, kahwin nanti umur aku sebulan lagi nak masuk 30 baru aku start slow slow fikir. Takde orang nak kahwin dengan aku takpelah, aku pun taknak kahwin dengan diorang hahahahahahha fair and square.

I may not working in shah alam anymore lepas ni. Satu, sebab taknak jumpa abang barista tu. Hahahahahahahaha. Sebab kedua, member dah tak ramai shah alam. Dah pakat semua nak duduk klang pulak hahaha. So i'm going to live in kl kot lepasni.

The reason why aku taknak jumpa abang barista tu lagi sebab, hahahahhahahhahaha i kenot la dengan dia tu.

Masa duduk shah alam, mcd tepi rumah aku je wey. Jalan 3 langkah terus mcd, kfc, pizza hut. Secret recipe depan rumah. Tak sampai 10 langkah dah sampai. Dan masa aku kerja shah alam, I was an assistant manager dekat satu kedai ni tau. Mula mula masuk kerja tu aku store assistant je, lepastu assistant manager sebelum aku tu, buat kedai tu macam kedai dia. Suka hati je nak datang ke taknak hahahahahahaa abah dia lah 😂 Dan bos pun pecat dia. Pastu aku pulak kena ganti dia. Eh eh dah lah tinggal kerja macam tu je, semua aku settle wey. Ko taktahu aku maki dalam hati berguni guni hahahahhaha astaghfirullahalazim tak baiknya aku dulu.

Aku jadi busy gilaaaaaaaaa macam nak mampos hahahah. Kedai area situ bukak pukul 11 pagi tau. Tapi aku datang pukul 8 pagi sebab nak settle semua document asdfghjkl (mencarut dalam keadaan sopan). Dan bila dah start busy, aku pun dah malas nak makan yg leceh leceh kena tunggu apa semua. Aku pun apa lagi, fastfood je la aigooo. Hari hari aku breakfast, lunch, dinner kadang kadang. Semua mcd, kfc atau pizza, takpun kitorang delivery dominos je hahahahah. Weh sumpah tak sehat gila do makanan aku makan masa kerja. Dinner kitorang biasa lepak uptown, lepak mamak. Sampai 2 3 pagi. Takpun dinner dalam wayang! Hahahaha favorite ok tengok midnight movie ramai ramai. Dan ofcos aku lah ketua yang mengajak mereka hahahahhahahahahhaha.

Bila dah selalu datang mcd, aku ni dikira regular customer. Hahahaha weh dia siap hafal weh apa yang aku selalu order. Kalau orang kenal aku, maybe diorang tahu kot yang muka aku ni acah acah bagus hahaha. So, nak jadikan cerita, 3 bulan pertama tu, aku memang acah acah bagus betul la. Padahal hari hari kot dia macam senyum, lepastu nak ajak sembang la sambil aku tunggu dia buat coffee tu. Tapi aku buat macam tak layan. Hari hari aku doa, supaya bukan dia barista in charge. Tapi entahlah nasib aku asyik dapat dia je 😂

Sampai bulan ketiga tu, dia macam bagi warm welcome setiap kali aku datang. Mula mula dia panggil aku kak tau. So aku cam oh okay bagus lah at least takde lah nak try ke apa. Hahahahahahahahhahahahaha lepas dua minggu, daripada kak terus tukar "you". Aigoo. Tapi dia senyum manis la. Ramah dengan customer.

Bila nampak muka aku kat counter je, terus, "hi good morning. ok i tahu u nak order apa, iced caramel latte double shot espresso kan?" kat situ dah cringe dah sebenarnya. Tapi part paling cringe bila dia suka tengok je muka aku tak cakap apa apa. Tu tahap cringe like watefak hahahahahha. Sebab aku tak suka sangat ah camtu hahahhah jujur la. Ada sekali tu dia macam tatap muka aku lepastu dia bagi coffee dengan ucapan "untuk orang secantik you" hahahahahhahahahaha masa tu aku tak fikir nak melting ke apa, cuma dalam hati aku "ko dah kenapa wey" 😂

Aku bukan jenis mudah cair dengan pujian. I got sick of compliments yg over. Disebabkan aku tak sempat nak friendzone dia so aku pun taknak jumpa dia lagi. Hahahahahaha bahaya 😝

Tapi dia baik je, dia style alim alim gitu tapi at the same time dia playful. Dia okay je, cuma yah aku tak suka dia cross the line kot. Friends remain friends je. Maybe sebab aku dah tak minat nak kenal orang baru and jadikan dia one of the important person kot. So aku taknak la dia cross line yang aku dah buat ni. Nak lepak dengan dia best je, as friend la. Age gap kitorang pun setahun je. Dia tua setahun. Aku tak sampai hati nak friendzone sebenarnya hahahahahha sebab dia baik sangat and jenis sopan.

Rasa macam dah terlalu tua untuk kenal orang baru and start a new relationship. So i decided to not start one. Malas lah. Hahaha leceh. Tak minat. Tapi kalau ada jodoh tu, nanti dia datang jugak okay hahahahahha.

Doakan aku selamat dekat negeri orang! 💗



Pen Off,
Lady Syikin
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS